Emlak | Konular | Kitaplar

TAV İnşaat, Mısır-Kahire terminal binasını tamamladı

TAV İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, gerçekleştirilen teslim törenine, Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ve ilgili bakanların yanı sıra, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk, TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Akın ve TAV İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener katıldı.
Yeni terminalin tamamlanmasıyla, Kahire Uluslararası Havalimanı'nın, yıllık yolcu kapasitesi iki katına çıkarıldı ve 22 milyon yolcu kapasitesine ulaştı. Tasarımı ECG/EGYPT-NACO/NETHERLAND JV tarafından yapılan ve 200 bin metrekare kapalı alana sahip olan Kahire Uluslararası Havalimanı 3'üncü terminal binasında 23 adet yolcu köprüsü, 164 adet asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant, 7 adet bagaj alım bandı, 110 adet check-in kontuarı bulunuyor. Havalimanının 3'üncü terminal binasının inşaatının yapımında, 21 ülkeden toplam 4 bin 700 kişi çalıştı.

"Mimarisi çok değişik olabilen teknolojik bir bina"

Sani Şener, bütçesinin yüzde 70'i Dünya Bankası, yüzde 30'u Mısır hükümeti tarafından finanse edilen projeyi başarıyla tamamladıkları için duydukları memnuniyeti ifade etti.
Dünya Bankası'nın finanse ettiği projelerin, banka kriterlerine göre uluslararası danışmanlık firmalarının gözetim ve denetiminde hayata geçirildiğini belirten Şener, şunları kaydetti:"Dünya Bankası'nın istediği standartları yakalayabilmek için havalimanı gibi teknolojisi yüksek mühendisliği ve mimarisi çok değişik olabilen teknolojik bir binayı, zamanında ve istenilen kalitede bitirip teslim etmemiz, TAV İnşaat olarak bizi çok mutlu etti".


Konular