Emlak | Konular | Kitaplar

Koylar, oteller elde kaldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi ve çevresinde geçen yıl ekonomik kriz nedeniyle satılığa çıkartılan adalar, koylar, apartlar ve oteller elde kaldı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş bürokratların çözüm üretememesi nedeniyle turizmle ilgili sorunların giderek arttığını söyledi. Emlakçı Mehmet Baş da “Yıllardır tatil yapamıyorduk. Bu yıl işsizlikten denizin müdavimleri olduk” dedi.

Marmaris'te ekonomik krizin ardından satılığa çıkartılan ve bu yıl sayıları 32'den 50'ye yükselen oteller, 8 koy ve 3 adaya alıcı çıkmadı. Geçen yıl vefat eden Artvinli işadamı Nevzat Feyizoğlu'na ait Çiftlik Koyu'ndaki, üzerinde 3 bina olan, elektrik ve suyu bulunan 80 bin metrekarelik, 16 milyon euro fiyat biçilen adaya talip olan Hollanda'da yaşayan Türk işadamı, üzerine sadece recidence otel yapma izni olduğu için, satın almaktan vazgeçti. Koy satın alarak yat limanı veya çekek yeri yapmak isteyenleri de prosedür yıldırdı. Katar Kraliyet Ailesi Üyesi Şeyh Nasser Ahmed Ali A. Al Thani'nin satın aldığı İçmeler Beldesi'ndeki Munamar Oteli'ne 1.5 yıldır tek çivi bile çakılmadı.

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş bürokratların çözüm üretememesi nedeniyle turizmle ilgili sorunların giderek arttığını söyledi. Ekonomik krizin yanı sıra yasakların da insanları bezdirdiğini belirten Akkuş, “Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu, özel cevre, kıyı kenar çizgisi, SİT turizmin önünde önemli engeller. Bürokratlar masa başında oturup milletin tapulu arazisine çivi çakmasını bile engelliyor. Bölgesel çözüm üretmek zorundalar. Bodrum'da bir koyda yapılan villa daha bitmeden 800 bin dolara alıcı buluyor. Ama Marmaris'te bir inşaatçı yaptığı evini 2 yıldır satamıyor. Yasaklar insanları yatırımdan korkutuyor. Turist çok deniyor ama kazancın ne olduğunu soran yok. Aylardır tek satış yapamadık. Sarba, İdaş, Park Metrapol, Kanarya ve Munamar otelleri bu yıl açılmadı. Bu günde bin 500 turistin olmaması demek. Kapalı olan diğer otellerle apartları da ekleyecek olursak rakamı artık siz düşünün” diye konuştu.

Emlakçı Mehmet Baş da “Yıllardır tatil yapamıyorduk. Bu yıl işsizlikten denizin müdavimleri olduk” dedi.

Konular