Emlak | Konular | Kitaplar

inşaat

b)tamamlanmadan inşaat halinde iken satın alınıyor ise dikkat edilecekler

1-Binayı yapan müteahhit ile şekil şartlarına uygun bir sözleşme yapmak ve bu sözleşme ile ödenen bedelleri teminat altına almak gerekmektedir.

2-Müteahhidin binayı yarım bırakıp gitmesi veya binayı ruhsatına uygun inşaa etmemesi gibi durumlar ile satın alınması planlanan mülkün tamamlanmaması ihtimaline karşı alınacak teminatın ya ilgili müteahhidin başkaca bir mülkünün ipoteği ya da banka teminat mektubu şeklinde olması gerekmektedir.

a)Tamamlanmış daire- bina’da dikkat edilecekler

Tamamlanmış bir daire ve/veya bina alınırken yukarıda anlatılmış olan genel şartların dışında;

1-ilgili daire ve/veya binanın iskanının alınıp alınmamış olduğunu

2-iskanı alınmamış ise neden iskanının alınmadığına bakmak gerekir.İmar Kanununa göre iskanı alınmamış yerlerin yıkım kararları çıkabilir.

3-Tamamlanmış bir daire/bina alımı esnasında kat mülkiyetine geçilip

geçilmediğinin araştırılması ve yönetim planının kontrol edilmesi gerekir.

İnşaat Halinde bir Daire/Bina Alınırken Dikkat Edilecekler.

1A- KOOPERATİFE NASIL ORTAK OLUNUR?

1. Kooperatife ortak olma yolları

- Bir kooperatif kurarak ortak olma

- Daha önce kurulmuş olan bir kooperatife sonradan ortak olma

- Kooperatif ortaklarından birinin ortaklık payını devralmak suretiyle ortak olma

- Miras yoluyla ortak olma

-Taşınmaz mal veya işletme karşılığı ortak olma



2. Kooperatif ortaklığına girme şartları

- Medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmak,

- Yazılı olarak kooperatif yönetim kuruluna başvurmak,

- Varsa şahsi sorumluluk ve ek ödemeleri yazılı olarak kabul etmek,

TAV İnşaat, Mısır-Kahire terminal binasını tamamladı

TAV İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, gerçekleştirilen teslim törenine, Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ve ilgili bakanların yanı sıra, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şafak Göktürk, TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Akın ve TAV İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener katıldı.
Yeni terminalin tamamlanmasıyla, Kahire Uluslararası Havalimanı'nın, yıllık yolcu kapasitesi iki katına çıkarıldı ve 22 milyon yolcu kapasitesine ulaştı. Tasarımı ECG/EGYPT-NACO/NETHERLAND JV tarafından yapılan ve 200 bin metrekare kapalı alana sahip olan Kahire Uluslararası Havalimanı 3'üncü terminal binasında 23 adet yolcu köprüsü, 164 adet asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant, 7 adet bagaj alım bandı, 110 adet check-in kontuarı bulunuyor. Havalimanının 3'üncü terminal binasının inşaatının yapımında, 21 ülkeden toplam 4 bin 700 kişi çalıştı.

Ispartakule “Yeni Bir Şehir”

Ispartakule “Yeni Bir Şehir”de yaşam yıl sonunda başlıyor


TOKİ iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı garantörlüğünde, Emlak Pazarlama İnşaat, Fideltus ve Öztaş İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük uydukent projesi Ispartakule “Yeni Bir Şehir”de yaşam 2008 yılı sonunda başlıyor… Önümüzdeki aylarda yol, peyzaj ve sosyal tesis çalışmalarının tamamlanarak teslim edileceği 1982 konutluk 3. etapta kalan son 120 daire sahiplerini bekliyor.

Ispartakule “Yeni Bir Şehir”, ulaşım kolaylığı, konumu ve yeni yolları ile Bahçeşehir’den önce bir uydu kent olarak inşa ediliyor. 240 bin metrekare ticari araziden oluşan Ispartakule “Yeni Bir Şehir”de, özel viyadükle TEM’den direkt bağlantı ve yeni Ispartakule gişeleriyle kolay ulaşım sağlamak amacıyla, proje ortakları tarafından 8 köprü 9 kavşak ve 3 şeritli yol yapımı devam ediyor. Lokasyonu, uygun fiyat aralığı ve birçok özelliği ile İstanbul’un en gözde projesinde 1982 konutluk 3. etap, 2008 yılı sonunda sahiplerine teslim edilecek.

Global kriz daire fiyatlarını da vurdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Uğur İbrahim Altay, konut fiyatlarının yüzde 20-25 oranında gerilediğini belirterek, standart 3 1 dairenin haziranda 110-130 bin YTL arasında alınırken, şimdi 80-100 bin YTL arasında satıldığını bildirdi.

Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe yaklaşık 16 aydır bir durgunluk yaşandığını, insanların konut almak için doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Kimsenin parayı konuta bağlamak istememesini normal karşılamak gerektiğini ifade eden Altay, ``Ülkedeki tüm ekonomistler herkesin nakitte kalması gerektiğini söylüyor. Böyle olunca herkes elindeki parayı tutuyor.

Tellioğlu: İnşaat sektörü adeta çöktü!..

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe büyümenin bu yıl genel büyüme oranının altında kalarak yüzde 2'yi bile bulamadığını bildirdi. Tellioğlu, "bu durumda Türkiye ekonomisinin yüzde 2'den fazla büyümesi mümkün değildir. Hükümet inşaat sektörü için de acil eylem planı ortaya koymalıdır" dedi.

Tellioğlu yaptığı yazılı açıklamada, inşaat sektörünün Gayri Safi Milli Hasıladaki (GSMH) payının yüzde 33 olduğuna dikkat çekerek, 2 bin yan sanayi kolunun etkilediğini ve bu yönüyle "büyümeyi belirleyen birinci sektör" olduğunu kaydetti. Son 1 yılda "siyasi nedenler ve demir fiyatlarındaki artış nedeniyle sektörün adeta çöktüğünü" ifade eden Tellioğlu, şunları kaydetti:

İnşaat sektörünün umudu 'sulama' yatırımlarında

İnşaat sektörü, sektördeki daralmanın 2009 yılında "tarımsal sulama projeleri" ile aşılabileceğini tahmin ediliyor..

İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) hazırladığı "İnşaat Sektörü Raporunda", sektörün gelişimi, mevcut durumu ve öngörülen geleceği değerlendirildi. Raporda, Türkiye'de inşaat sektörünün 1980'li yıllarda ciddi bir gelişim gösterdiği, büyüme trendinin 1988 yılından sonra yavaşladığı kaydedildi. Raporda, "Yavaşlamanın en önemli nedenlerinden biri faizlerin serbest hale gelmesine yol açan liberalizasyon sürecinin başlaması.

Çelik Konstrüksiyon Nedir?

Çelik Konstrüksiyon Nedir?


19. ve 20. yüzyıldaki endüstriyel gelişmenin lokomotif malzemesi çeliktir. Bu dönemde çelik, mimari tasarım için de önem kazanmıştır. Çelik, geniş kullanım alanı, şekillendirme imkanı (boru, profil, yuvarlak demir, yassı çelik gibi) ve teknik özellikleri sayesinde, 21. yüzyılın en önemli inşaat malzemesi olmuştur. Bütün bunlara ek olarak, çelik, dünya üzerinde geri dönüşümü en yaygın olan malzemedir. Bu, kaynak ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. İnşaat sektöründe çelik, genellikle büyük binaların (köprü, ofis binaları, alışveriş merkezleri, fuar binaları, stadyum gibi), inşaatında kullanılmaktadır. Amerika, Kanada, Avustralya, Almanya, Finlandiya, Japonya gibi ülkelerde çelik kullanım yoğunluğu, ülkemizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Özellikle son on yıllık dönemde, ana yapı malzemesi olarak çelik kullanılması, gittikçe yaygınlaşmıştır.

Betonarme Prefabrik Yapilar Hesabi Nasıl Yapılır...

Adından da anlaşılacağı gibi prefabrike elemanlar fabrikada üretilerek yerinde monte edilen elemanlara denir. Örneğin tuğlada bir prefabrike elemandır.Ama biz burada Betonarme Prefabrikeelemanlarla oluşturulan sistemler hakkında konuşacağız. Gelin betonarme prefabrik bir yapı sistemini, öncelikle çatıdan başlayarak neler vardı şöyle bir sayalım.

• Aşık
• Oluk
• Makas
• Çatı kirişi
• Parapet
• Kreyn kirişi
• Arakat döşeme plakları
• Panel duvar
• Arakat kirişi
• Enerji Nakil Hatları
• Kolon
vb.

İnşaat Ruhsatı Almak İçin Gerekli Belgeler

1-İmar durum belgesi
2-Tapu sureti
3-Çap sureti
4-Ruhsat başvuru dilekçesi
5-Yola terk var ise terkli tapu sureti
6-Aplikasyon krokisi
7-5 adet Mimari proje (T.M.M.O. vize alınacak)
8-5 adet Betonarme projesi (T.M.M.O. vize alınacak)
9-5 adet Elektrik projesi (T.M.M.O. vize alınacak)
10-5 adet Makine tesisat projesi (T.M.M.O. vize alınacak)
11-Mal sahibi Taahhütnamesi (Noter Tasdikli)
12-T.U.S. Taahhütnamesi (Noter Tasdikli)
13-Sürveyan Taahhütnamesi (Noter Tasdikli)
14-Har. Müh. Aplikasyon Taahhütnamesi (Noter Tasdikli)
15-T.U.S. Büro Tescil Belgesi
16-Mimar Büro Tescil Belgesi
17-Zemin Etüd Raporu (T.M.M.O. vize alınacak)