Emlak | Konular | Kitaplar

Kişisel dekorasyon stilinizi keşfedin!

Pek çok insan dekorasyon stilini bulma ve diğer insanların kendi tercihleri hakkında ne düşünecekleri hakkında endişelenir.

Kişisel bir dekorasyon stili, sizden ve sevdiğini şeylerden ilham alır. Kendini keşfetme ve ifade etme yolunda keyifli bir yolculuktur. İşte size yol arkadaşı olabilecek bazı fikirler:

Sizi etkileyen şeyleri düşünün: Yurt dışına çıktınız mı? Bir dağ evinde, şehirden ve şehir hayatından uzakta unutulmaz vakitler geçirdiniz mi? Doğa yürüyüşlerini sever misiniz? Güneşli bir Pazar sabahınızı tarihi kalıntılar arasında geçirmeyi hiç denediniz mi? Bu veya bambaşka ama hatırınızda yer etmiş anların ve mekanların ruh halinize etkilerini birleştirmeyi deneyin, sürekli vakit geçireceğiniz evinizde nasıl mutlu olacağınızı en iyi siz bilirsiniz.

Bir hayal defteri yaratın: Dergilerde gördüğünüz ve bayıldığınız o fotoğrafları kesin, desenlerini çekici bulduğunuz not kağıtları, kumaş ve kurdele numunelerini, günlük hayatınızda ya da gezilerinizde karşılaştığınız güzel şeylerin fotoğraflarını biriktirin bu defterin sayfalarında. Odalarınızı tasarlarken tüm bu birikimden faydalanabilirsiniz. Size ilham veren ayrıntılar bu şekilde ortaya çıkacak. Asya kültürü, yalınlık, pembenin belli bir tonu, doğa ya da oymalı ahşap veya antika aydınlatmaların bu defterde ağır bastığını fark edebilir ve seçimlerinizi bu doğrultuda yapabilirsiniz.

Stilleri karıştırmaktan korkmayın: Amacınız, en basit şekliyle, kendinizi memnun hissedeceğiniz bir alan oluşturmak. Klasik stilden hoşlanıyor olabilirsiniz ama kendinize ait eşsiz bir karışım oluşturabileceğinizi göz önünde bulundurun. Modern döşenmiş bir odaya konacak antika Fransız dolap ya da mutfağa eklenecek ahşap bir masa odalarınızı çok daha ilginç ve gerçek kılacaktır.

Yardım istemekten çekinmeyin ama onaylanmayı da beklemeyin: Yeni bir ev yaratmak son derece kişisel bir deneyimdir. Profesyonel bir dekoratör duygularınızı tatmin edici bir stile çevirmek ve evinizi size benzetmek konusunda yardımcı olabilir. Tüm bu maceraya atılacak zamanınız ya da yatkınlığınız da olmayabilir ama evinizde neler olup bittiğine en azından hakim olmalısınız. Sizi ve duygularınızı önemseyecek, kendi imzasını taşıyan bir diğer mekan yaratma çabasında olmayan bir dekoratörle çalışmaya özen gösterin.

Kim olduğunuz hakkında dürüst olun: Yaşamda nerede olduğunuz konusunda net olun ve evinizi de buna göre tasarlayın. Gelir gider dengesi, çocuklar, ev hayvanları, eğlence tarzı, tekil ve çoğul tercihlerin hepsini hesaba katın ki kendiniz için yarattığınız alanda rahat edin.

Evinizin mutlu hatıralarla yaşadığından emin olun: Objeler pozitif, sıcak duyguları tetikleyebilir. Gördüğünüz zaman mutluluk hissettiğiniz şeyleri bir araya getirin. Doğum gününüzde bir kahve dükkanına gittiyseniz, oradan eviniz için bir fincan almayı ihmal etmeyin. Çok güzel anılarla döndüğünüz bir tatilde gittiğiniz yerin haritasını çerçeveleyip duvarınıza asın. Alan doldurmak için anlamsız eşyalara para vermek yerine, duygularınızı harekete geçirecek objeleri tercih edin.

Eşyalarınızı gözden geçirin: Bugüne kadar aldığınız ya da sevdiğiniz her şeyi saklayamazsınız. Eşyaları şu andaki hayat tarzınıza, evinize ve zevkinize uygunluğuna göre değerlendirin. Zamanın gerisinde kalmayın, şu andaki kişiliğinize uymayan şeylerden vazgeçmeyi bilin. Üstelik sürekli bir şekilde yapacağınız ufak temizlik ve değişiklikler mekanı da her zaman taze ve canlı tutacaktır.


Konular