Emlak | Konular | Kitaplar

Evinizdeki küçük alanları genişletmek için

Alanınız dar olsa bile, stilinizden ödün vermek istemiyor olabilirsiniz. Bu tür alanları fonksiyonel ve güzel hale nasıl getiririz?

Bir odanın olduğundan büyük görünmesi için neler yapabiliriz?

* Buz mavisi, açık yeşil, beyaz ve krem, açık leylak gibi hafif renkler kullanın, iç cephe boyalarının renk paleti gün geçtikçe genişliyor.

* Elbette herkesin favori bir rengi vardır. Sizinki hangisi? Eğer çok renkliliği ya da koyu bir rengi tercih ediyor iseniz, bunu aksesuar seçimi yaparken ön plana çıkartın.

* Monokrom badana, kumaşlar ve motifler tercih edin, ton üzerine ton genişlik yaratır.

* Daha çok ışık kullanın. Mekandan yer çalmayacak aydınlatmalar, yer lambaları, duvar spotları, kütüphane aydınlatmaları gibi..

* Pencere gibi bir ışık kaynağının karşısında ayna kullanın, bu doğal gün ışığını çoğaltacak ve alanın daha geniş görünmesine sebep olacaktır. Aynadan yansıyan görüntünün estetik olmasına dikkat etmeyi unutmayın.

* Koltuk ve iskemlelerinizi kaplarken sade olan döşemelik kumaşları tercih edin.

* Odanın penceresini mümkün olduğunca çok ışık alacak şekilde kullanın ve temiz olmasına dikkat edin.

* Akıllı mobilyalar tercih edin; içerisinde kişisel eşyalarınızı depolayabileceğiniz yere yakın mobilyalar, hiç yer kaplamıyormuş gibi görünen şeffaf malzemeler, portatif raflar gibi…

* Oyuna dahil edebileceğiniz oyuk, koridor, köşe gibi ölü alanları gözden kaçırmayın.

* Ortada çok fazla ıvır zıvır bulundurmamaya ve dolap içlerinizi verimli kullanmaya özen gösterin.

Minimal düşünün ve sadece işinize yarayacak parçalar seçmeye çalışın. Gerçekten ihtiyacınız olmayan herhangi bir şeyin aklınızı karıştırmasına izin vermeyin. Karışıklık, küçük alanların potansiyel dar görünümünü pekiştirir.

Evinizi dekore ederken kendinizi ifade edin, eviniz kişiliğinizi yansıtır; rahat ve güzel olması gereken bu alanın her gün tadını çıkaracağınızı unutmayın. Eşyalarınızı seçerken sosyalleşme, aşk ve istirahat düşüncelerine bağlı kalın.


Konular