Emlak | Konular | Kitaplar

Evinizi de yaza hazırlayın!

Mayıs ayının gelmesiyle sıcak günlerin ayak seslerini duymaya başladık. Bu ayla birlikte evleri de sezonuna hazırlamanın vakti geldi.

Evi yaza hazırlarken nerden başlayıp, nasıl bir yol izleyeceğimizi iç mimar Hande Tözün anlatıyor:

Evi yaz sezonuna hazırlamak için neler yapmalıyız?
İşe bahçe, teras ya da balkonunuzda yapmanız gereken bakım işlerini planlayarak başlayabilirsiniz. Saksılardaki bitkileri yenilemek, , mobilyalarınıza yeni minderler yapmak, masa örtüsü renklerini değiştirmek gibi. İç mekandaysa yazın sıcak güneşli günlerinde bahar ışığını yansıtan sıcak renkleri evimize taşıyarak başlayabiliri. Baharın heyecanına uygun cıvıl cıvıl, su ve hava grubu renklerde aksesuarlar kullanarak hızlı bir değişim sağlanabilir. Vazo ve saksılarda kullanacağınız bahar çiçekleriyle ev çok daha güzel olacaktır. Sıcak yaz günlerinde renk olarak; maviyle süslenmiş natürel renk paleti benim favorim.

Fazla masraf yapmadan değişimi hissedebilmek için birkaç ipucu verebilir misiniz?
Büyük parça halılarınızı kaldırıp yerlerine hafif dokulu kilimler kullanabilirsiniz. Koltuklarınızda koyu renk ve kadife dokulu döşemelik kumaşlar varsa hem görsel hem de dokunsal değişim için onları keten dokulu kılıflar ya da örtülerle giydirebilirsiniz. Yastık renklerinizi mevcut dekorasyonunuza da uyacak şekilde yazı yansıtan kumaş doku ve renklerle değiştirebilirsiniz. Yaşam alanlarınızda ufak su öğeleri kullanmayı düşünebilirsiniz. Baharın şahane renkli çiçeklerini mutlaka içeri almalısınız. Vazolarda renk renk kesme çiçekler, bahar dalları ve saksılarda yaz çiçekleri kullanabilirsiniz. Sehpalardaki koyu renkli, gümüşlü, altınlı aksesuarları kaldırıp daha renkli seramik, cam, deniz kabuğu gibi organik malzemeler içeren aksesuarlar kullanabilirsiniz. Balkon ve bahçe alanlarında daha keyifli vakit geçirmeye yönelik mobilya ve aydınlatma düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Evde yaz değişimi sırasında yaratıcılığımızı artırmak için hangi kaynaklara başvurmalıyız?
Doğada daha çok vakit geçirmek ve doğanın renklerini izlemek yaratıcılığınızı arttıracak en güzel kaynak. Bahar ayları boyunca dergilerde, hem sezon için hazırlanmış satın alabileceğiniz ürünleri hem de içmimarlar tarafından hazırlanmış önerileri bulabilirsiniz. Akdeniz mekanlarından esinlenmek de yaratıcılığını arttıracaktır. Vakit bulup gidemiyorsanız bile, akşam balkonunuzda Bodrum ya da Çeşme atmosferi içinde oturabilirsiniz.

Yaz dekorasyonu alışverişine çıkmadan önce önerileriniz nelerdir?
Keyifli neticeler için bir tema belirleyip bütün aksesuar, renk, desen, mobilya seçimini bunun üzerine yapmakta yarar var. bahar için su grubu renklerde desenli kumaşlarla beraber vazolarda bahar dalları, beyaz vintage mobilya ya da mobilya aksesuarları ya da yaz için mavi beyaz çizgili keten kumaşlar, natürel cilasız ahşap mobilyalar ve deniz kabuklu aksesuarlar gibi. Tema seçimi, yapacağınız alışverişi de kolaylaştıracaktır.


Konular