Emlak | Konular | Kitaplar

Lüleburgaz'da kiralar ve yakıtlar el yakıyor!

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kira ücretlerinin yüksek oluşu kiracıları zor durumda bırakıyor. Genelde kiracıların, şehir dışından gelen işçi, memur ve üniversite öğrencisi olması da uygun fiyata ev bulmalarını güçleştiriyor.

Ev kiralamaya talebin artmasındaki sebeplerin başında D-100 karayolu etrafında toplanan sanayi yatırımları geliyor. Yeni gelen yatırımlar ilçeye doğrudan göçü artırırken, kamu çalışanları, işçiler ve Meslek Yüksek Okulu'na açılan yeni bölümlerle birlikte artan öğrenci kapasitesi de ev bulmayı zorlaştırıyor. Ev fiyatlarının 400 YTL ile 700 YTL, yakıt ücreti olarak da 130 YTL ile 180 YTL istenmesi kiracıları zor durumda bırakıyor.

Yüksek kira ve yakıt ücretlerinin büyük şehirlerle yarışır hale geldiği Lüleburgaz, son günlerde ciddi bir konut arz sıkışıklığı yaşarken, önümüzdeki günlerde bitirilmesi beklenen TOKİ inşaatları ile ilçe standartlarında olması gereken konut ve kira fiyatlarının düşüşe geçmesi kiracılar tarafından arzu ediliyor.

Yaklaşık bir yıl öncesinde konut arzının talebi karşılayamaması ve Lüleburgaz'a yatırım yapan firmaların büyük arza yol açması ev rakamlarının satışını ve kira oranlarının çok yukarılara çıkmasına sebep olmuştu. Dolasıyla Lüleburgaz'a gelen bu fabrikalarda çalışacak olan işçiler ve diğer personeller Lüleburgaz'a 15 km yakınlıktaki Babaeski ilçesine ve Tekirdağ ilçesi olan Çorlu'da daha ekonomik şartlarda yerleşmişlerdi.

İnsanların diğer ilçeleri tercih etmeleri Lüleburgaz esnafını zor durumda bırakırken, esnaf; ev sahiplerinin biraz daha sağduyulu olup, bu insanların Lüleburgaz'a gelmesini, çalıştığı ilçede parasını harcamasını, çocuğunu Lüleburgaz'daki okullara göndermesini, Lüleburgaz'dan kazanıp Lüleburgaz'da yaşanmasını sağlamak düşüncesinde.

Ev fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin uzun vadeli düşünmelerini isterken, ilçelerini düşünerek hareket etmelerini bekliyorlar.

(CİHAN)


Konular