Emlak | Konular | Kitaplar

Emlak Festivali'nde büyük fırsat! 50 firma yüzde 35 indirim sunacak

Mortgage Brokerları Derneği, Nisan 2009'da İstanbul'da düzenleyeceği Emlak Festivali'nde inşaat firmalarıyla anlaşıp yüzde 35'lere varan indirimler sağlayacak. Dernek böylece sektöre nefes aldırmayı hedefliyor.

Mortgage Brokerları Derneği'nin (MBD) Nisan 2009'da İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenleyeceği "Emlak Festivali"ne indirimler damga vuracak.
Festivalde indirim furyası yaşatacaklarını vurgulayan MBD Başkanı Hakan Buvan, "Festivale katılan projeleri, birinci gün yüzde 35, ikinci gün yüzde 30, üçüncü gün yüzde 25, dördüncü gün ise yüzde 20 indirim imkânıyla ziyaretçilere sunacağız" dedi.
Festival dahilinde 50'ye yakın inşaat firmasıyla anlaşma yapacaklarını anlatan Buvan, yapılacak indirimlerle sektörün rahat bir nefes almasını hedeflediklerini söyledi. İnşaat firmalarının kriz ortamında ellerinde kalan tüm projelerini festivalde satabileceklerine inandıklarını kaydeden Buvan, bu nedenle gerek firmaların gerekse ziyaretçilerin festivale yoğun ilgi göstermesini beklediklerini dile getirdi.
Konut fiyatlarının en dip noktaya gerilediğine dikkat çeken Buvan, 2009'un son çeyreğinden itibaren gayrimenkul sektörünün toparlanmasını beklediklerini söyledi.
Gayrimenkul fiyatları yükseldiğinde alıcıların belli bir doygunluğa ulaştığını kaydeden Buvan, "Fiyatların giderek düşmesi de doygunluk oluşturacak. Bu durumun hazmedilmesi 6 ay süre alır. Biz de krizin mümkün olduğunca erken atlatılması için çalışmalar yapıyoruz. Konut alışverişi konusunda kararsız olan, kredi kullanmayan ve kullanmaktan korkan insanlar var. Biz bu insanların sorunlarını çözmeye yönelik hareket ediyoruz" dedi.


Hedef bankacı işsizler
Kriz nedeniyle mortgage broker'lığı konusundaki eğitimlerine ara verdiklerini açıklayan Buvan, ekimde başlamayı planladıkları eğitimleri 2009 Nisanı'na ertelediklerini belirtti.
Ertelemenin eğitimler açısından avantaj oluşturduğunu kaydeden Buvan, bu sürede altyapıyı daha da güçlendireceklerini söyledi. Buvan, özellikle bankacılık sektöründe işten çıkarılan kişileri hedeflediklerini belirterek, finans bilgisi olan bu kişilere öncelik vermeyi düşündüklerini söyledi. Nisada 100 civarında mortgage broker'ı yetiştirmek için eğitim vermeyi planladıklarını anlatan Buvan, "Bu kişiler gayrimenkul sektöründe aktif olarak çalışacak. İnsanlara doğru konutu bulmanın yolunu gösterecek. Aynı zamanda konut kredisi kullanmaktan korkan insanları da doğru ve güvenli krediye yönlendirecek. Eğitim sonucunda Türkiye'de mortgage broker'ı olarak görev yapabilecek kişiler, yurtdışında da broker'lık yapabilecek. Uluslararası geçerliliğe sahip lisanslama gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıl bin kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz" dedi.


Şirketi kurmadan proje yağdı
Metroport AŞ'nin CEO'luk görevinden ayrılarak, Metroport Busidence bünyesinde Gayrimenkul Yatırım Yönetimi şirketi kurmaya hazırlanan Hakan Buvan, yeni şirketinde inşaat firmalarıyla işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Buvan, marketing bölümünde firmalara güç katacaklarını belirterek, "Şirketimin açılışını henüz yapmadan iş projeleri yağmaya başladı. Çünkü inşaat firmaları projelerinin satışı konusunda sıkıntı yaşıyor. Dünyada ve Avrupa'da çok önceden var olan pazarlama sisteminin Türk versiyonunu kuruyoruz" dedi.
Önce satış ofislerini inşaat firmasından devraldıklarını kaydeden Buvan, daha sonra şunları söyledi: "Profesyonel bir değerleme şirketi ürün için 3 tane fiyat belirliyor. Birincisi normal fiyat, ikincisi hızlı satış fiyatı, üçüncüsü ise acil satış fiyatı. Müşterinin o günkü finans ihtiyacına göre aynı bir borsa mantığıyla istediği fiyattan satabiliyoruz. Eğer normal fiyattan satmak istersen şu kadar süre, hızlı satış istersen şu kadar sürede satabiliriz diye belirtiyoruz. Bu model Türkiye'de daha önce hiç uygulanmamış bir pazarlama yöntemi. Anadolu yakasından 5 inşaat firmasının projesini bu yöntemle satmaya hazırlanıyoruz."


hürriyet


Konular