Emlak | Konular | Kitaplar

onarım ve yıkım işlemleri...

Konut içerisinde yıkılmasını istediğiniz duvar, kapatmak istediğiniz balkon olabilir.

Salonunuz ve mutfağınız bitişik ve ikisi de küçük ve kullanışsız.Arada ki duvarı kemer şeklinde yıkarak açık mutfak bir eve sahip olabilirsiniz.Artık mutfağınız ve salonunuz gözünüze küçük görünmeyecek daha aydınlık bir ortama kavuşmuş olacaksınız.

Yatak odanız küçük ve üstelik hiç kullanmadığınız bir balkona sahip aradaki duvarı kaldırıp,balkonu PVC pencere ile kapatarak büyük ve kullanışlı yatak odasına kavuşabilirsiniz.

Konut içerisinde Taşıyıcı kolonlara zarar vermemek kaydi ile ufak yıkım ve onarımlar yapmanz mümkün.Bu tamamı ile sizin evinizden ne istediğinize,nasıl rahat ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmak istediğinize bağlıdır.

Yıkım işlemlerinz de kesim alınacak ve delinecek yerler kolon ve kirişlere denk geliyorsa “KAROT” kesimle yaptırınız. Hilti ve benzeri aletler titreşim oluşturdukları için zararlı ve yasaktır.Binanızın metal ve beton kısımlarının kaynaşımlarına zarar vereceği için yük taşıma ve dayanıklılığını azaltır. Çalıştığınız usta ve ya elemanı bu konuda size ne söylerse söylesin güvenlik için KAROT kesimde ısrarcı olun.Çünkü KAROT kesim dairesel elmas uçlu kesici aletin hızla sürtünmesi ve titreşimsiz olmasından dolayı sağlıklı ve gerçek çözümdür.


Konular