Emlak | Konular | Kitaplar

boya işleri (iç cephe)

İç cephede yani; salon ve odalarda yapılacak boya ve alçıpan işlemleri özen ve dikkat gerektirr. Öncelikli olarak eşyalarınızın üzerini boyadan koruyacak örtü ile örtünüz. Konut boş işe yer döşemelerinizi korumak için örtü kullanınız.

Konutunuz da tavanlarda alçıpan figürler kullanmayı düşünüyorsanız boyadan önce yaptırmanız gerekmektedir.2 çeşit alçıpan bulunmaktadır.

Kaynaklı alçıpan daha dayanıklıdır ama ağırdır. Binanıza ekstra yük bindirir.
C yani orijinal denen alçıpan ise uygulaması kolay ve hızlıdır ancak dayanıklı değildir.

Evinizde alçı sıva işi yaptıracaksanız “mastarlı” yani gönyeli ve terazisinde olanını tercih etmelisiniz.Max.2,5-3 cm.alçı kalınlığı uygulanabilir.Duvarlarınızıda önceden 3-4 cm. aralıklarla 0,5 cm. derinlikli ve 1 cm. çaplı tespit çukurları açtırmayı ihmal etmeyin ki;
Alçınız dişli duvara nüfus etsn.

Bütün köşelerinize metal veya plastik köşebent koydurarak zarar görmeden düzgün alçı işlemi yapılabilir.

Duvarlarınızın boya işleminde ise öncelikle duvarlarınızın kirden ve yağdan arınmış olması gerekmektedir.Şayet sızıntı yolu ile kabarmış yerler varsa iyice kazınmalı ve zemin düzlenmelidir.Tabii ki sızıntının kaynağıda bulunarak önlenmelidir.

Duvarlarınızda ki delikler ve düz olmayan yerler dolgu maddesi ile kapatılarak astar atılmalıdır.Astar da size tavsiye edebileceğimiz su bazlı derin astar malzemesi olan tiefengrund.Bu madde duvara boya gibi uygulanarak alçınızın tozunun gitmesine ve iyi sertleşmesine olanak sağlar.Son olarakta boyanızı uygulayabilirsiniz.


Konular