Emlak | Konular | Kitaplar

duvar kağıtları

Andre Kim İmzalı Duvar Kağıtları Türkiye'de

Ünlü moda tasarımcısı Andre Kim'in tasarladığı "Elegance" duvar kağıdı koleksiyonu, AG Dekorasyon'un distribütörlüğünde Türkiye'de satışa sunuldu. Kore'nin moda öncüsü olarak kabul edilen Andre Kim'in tasarımlarından, Le Figaro, Herald Tribune ve NewYork Times gazeteleri övgü ile bahsediyor.

Modadaki öncülüğünü, duvar kağıdı tasarımlarına da yansıtan Kim, Kore'nin ilk ve tek tasarım duvar kağıdı koleksiyonu "Elegance"ı yarattı. Koleksiyon modern, klasik ve etnik tasarımlardan oluşuyor. Vinil malzemeden üretilen duvar kağıtlarına ipeksi görünümler veren tasarımcı, doğadaki renklerin uyumunu kağıtlara yansıtıyor. 15,5 metre x 1,06 metre boyutlarındaki (16,5 metrekarelik) rulolar halinde satılan koleksiyon, fiyat avantajıyla da dikkat çekiyor.

Boyanın Yerini Yine Duvar Kağıdı Alıyor

Önceleri popüler olan duvar kağıtlarının yerini 90’lı yıllarda saten boya almıştı. Dekorasyon anlayışındaki değişikliklerin modaya yansıyla birlikte duvar kağıtları yeniden moda olmaya başladı. Duvar kağıdında bu yılın trendi ise, büyük çiçek desenleri ile 18. ve 20. yüzyılda kullanılan klasik saray motifleri.

Dünyanın en büyük halı ve duvar kağıdı üreticileriyle çalışan AR Dış Ticaret Evsel Halı ve Duvar Kaplamaları Koordinatörü Şule Argüder, 2010 evsel duvar vinilleri ve duvar kağıdı trendleri hakkında bilgi verdi. Evler ve ofislerin değişik renk ve doku alternatifleriyle büyük bir değişim gösterdiğini belirten Argüder, "Önceden çok popüler olan duvar kağıtlarının yerini 90’larda saten boya almıştı. Ancak üretim teknolojilerindeki gelişmeler ve dekorasyon modasındaki değişikliklerle birlikte, duvar kağıtları yeniden moda olmaya başladı. Günümüzde duvar kağıdı dekorasyonunda dünya modası, büyük çiçek desenleri ile 18. ve 20. yüzyılda kullanılan klasik saray motifleri. Renklerde karşımıza çıkan vuruculuk ise, hemen her tarz için özenle analiz edilen tonların tasarıma başarıyla uygulanmasının eseri olarak yorumlanabilir” diyor.