Emlak | Konular | Kitaplar

müteahhit

Ev alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

· Öncelikle nereden daire alacağınızı doğru belirleyin. Yatırım için bir daire alacaksanız, o bölgede ileride ne gibi gelişmeler olacağını araştırın. Çünkü bir daireyi değerlendiren çevresidir.
· Daire alırken acele etmeyin. O semtteki fiyatları iyi araştırın. Alacağınız daire fiyatı ile diğer daire fiyatlarını kıyaslayın. Gerekirse bir uzmandan yardım alın. Çünkü bir emlak uzmanı sizin dikkat etmediğiniz birçok şeye dikkat edecektir.

Ayda 75 TL'ye Kapsül Evler

Depreme dayanıklı 25 ile 75 m2 civarında inşa edilen "Kapsül Evler"e ayda 75TL'ye sahip olabilirsiniz. Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'u daha genç, güzel ve güvenli hale getireceğine inanıyor ve İstanbul'lu vatandaşlara evlerinizin yenilenme zamanının geldiğini hatırlatıyor.

"Deprem ve gecekonduya karşı süper ucuz, hızlı, güvenli, nitelikli konut"

b)tamamlanmadan inşaat halinde iken satın alınıyor ise dikkat edilecekler

1-Binayı yapan müteahhit ile şekil şartlarına uygun bir sözleşme yapmak ve bu sözleşme ile ödenen bedelleri teminat altına almak gerekmektedir.

2-Müteahhidin binayı yarım bırakıp gitmesi veya binayı ruhsatına uygun inşaa etmemesi gibi durumlar ile satın alınması planlanan mülkün tamamlanmaması ihtimaline karşı alınacak teminatın ya ilgili müteahhidin başkaca bir mülkünün ipoteği ya da banka teminat mektubu şeklinde olması gerekmektedir.